Prvý deň v nemocnici + shopping

Streda 17.2.2016

Nemocnica

Na základe informácií od vodiča, som mala navšíviť hneď ráno Mss. HOUTON, so všetkými dokumentami. Mss. HOUTON sídlila na personálnom a bola to veľmi pekná Arabka, asi okolo 30-tky. Mala síce abayu a zahalené vlasy, ale nie tvár, takže som to mala ako posúdiť.

Hneď ma poslala na základné vyšetrenie krvi, moču a rtg, aby si boli 100% istí, že majú zdravého zamestatnca. Len tak mimochodom... Som absolútne zdravá.

image

 


Hneď odtiaľ som išla hlavnej sestre celej nemocnice. U nás sa táto pozícia volá námestníčka, alebo jednoducho sestra všetkých sestier. Tá mi hneď povedala, že nebudem na pôrodnom sále, ako som pôvodne mala byť, ale na EROB, teda ženská pohotovosť + príjem. Taktiež ma prekvapila, že nebudem pracovať pre túto nemocnicu, Al Habib Takhassussi, ale pre nemocnicu Al Habib Sweadi. Hlavička tej istej nemocnice, len iná pobočka. V Takhassaussi sa zaučím a hneď ako sa dostavia nemocnica Sweadi pôjdem tam. Bolo povedané, že by to malo byť niekedy v apríli, ale v Saudi je bulharská konštanta 2-3 mesiace hore dole. 

image

Spolu s nemocnicou stavajú aj nový coumpand (ubytovací areál pre poersonál) a teda sa nebudem stahovať len do novej nemocnice, ale aj do coupandu s bazénom a telocvičňou. (Dovtedy budem síce tučná a škaredá, ale tu si proste nepomôžete, kedže sa tu nedá kde hýbať).
Dostala som aj tri úplne nové, rovnaké uniformy. Sú tmavo modré s krátkym rukávom, čo je teda vtipné, pretože hneď nato nezabudli podotknúť, že si pod to musím dávať ešte tričko s dlhým rukávom bielej, čiernej, prípadne šedej farby Naozaj nerozumiem prečo nedávajú uniformy s dlhým rukávom...

Dostala som aj peniaze, takzvané štartovné, aby som tu mala z čoho žiť prvý mesiac, kým dostanem výplatu. Potom mi to samozrejme z výplaty strhnú.


Shopping

Po tomto všetkom, čo trvalo asi do 15.00 ma baby vzali do nákupného centra na moj prvý shopping. V Saudi je nakupovanie v podstate športom, tu ženy naozaj nemajú čo robiť. Fitness centrá pre ženy som zatial žiadne nevidela, verejné bazény taktiež nie, vonku sa vydržať dlho nedá, ak aj áno, všade je tu len prach a niečo sa stavia. Mesto skoro bez stromov (paliem), trávu nikde.

Nákupné centrum bolo obrovské a naozaj pekné. Našla som tu značky od výmyslu sveta od HM, F&F až po tie najluxusnejšie. Bol tam obchod s krásnym spodným prádlom, ktoré ani u nás tak ľahko nevidieť, jedna ulička venovaná len šperkom, iná abayam a všetko iné, načo si len spomeniete. Čo mňa prekvapilo, že sa v týchto obchodoch zjednáva cena. Kamarátka kupila prsteň, ktorý zjednala z 11 000 SAR na 2300 SAR. Prsteň bol normálne opuncovaný, čo má mať pravý diamantový prsteň. Jeden si tu stále pripadá, ako by bol na blšom trhu, kde sa háda o cene a pritom je v nákupnom centre. No jo, Arab sa proste nezaprie. Vyjednávať  budú jednoducho všade.

Ak sa pýtate, či som si kúpila niečo ja, tak odpoveď znie... nie. Som tu krátko, nemala som chuť nakupovať.

alhabib ryiadh nemocnica shopping poa