Nemocnica 21. storočia

Už som opísala nové ubytovanie, v podstate aj nových kolegov, tak by sa patrilo opísať aj novú nemocnicu.

Al Habib  nemocnica má pobočku aj v Dubai, no a moja nová nemocnica sa snaží byť jej vernou kópiou.

Použili najdrahšie vybavenie asi aké našli. 

Napríklad, na každej izbe je monitor na posuvnej konzole, kde pacient môže byť na internete, pozerať filmy, hrať hry, objednať si jedlo, zavolať sestru, lekára, prípadne si pozrieť celú svoju dokumentáciu. A to všetko priamo z postele.

image

 

image

 

image

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je miestnosť, kde je jedna stena celá z obrazoviek. Slúži na pozorovanie pacientov aj z iných nemocníc. A zároveň ako konferenčná miestnosť pre lekárov zo všetkých nemocníc Habibu. Ak sa lekári potrebujú poradiť ohľadom konkrétneho pacienta, tak tato miestnosť je na nezaplatenie.

image

Pred každou izbou je menšia obrazovka, ktorá ukazuje číslo izby, meno pacienta, ošetrujúceho lekára a sestry. Lekár a sestra si na nej môžu pozrieť dokumentáciu daného pacienta prostredníctvom mobilu.

image

Na každom oddelení je pristroj na zobrazenie žíl, tzv. AcuVein. Výborná pomôcka pri zavadzaní canyly, ihly do žily, a odoberaní krvi u obéznych pacientov a pacientov s tenkými žilami, prípadne malých detí.

image

 

image

Zamestnanci majú čipy, ktoré snímajú umytie rúk pred akoukoľvek procedúrou a aj to, do akého času sestra zareagovala na volanie pacienta.

A veľa iných moderných vymožeností.

Jednoducho vybavenie, ktoré na Slovensku uvidíte možno za 20 rokov. Ale to nevadí. To všetko je len pozlátko. Oni robia takú medicínu, ako my pred 20 rokmi. Naši lekári a sestry ich vo svojej odbornosti ďaleko prevyšujú.

Tak sa to trochu vyrovnáva, čo myslíte.

PS: Človek si začne vážiť toho čo má doma, až keď vidí, aké zlé je to vonku.