Kocúrkovo

Doteraz sme v nemocnici pracovali každý deň - 6 dní v týždni a 1 deň voľno (v mojej nemocnici je len 1-dňový víkend). Z dôvodu, že ešte nemáme pacientov. Nemocnicu sme len chystali na otvorenie. 

Všetko sme umývali, dávali na miesto, rozhodovali sme sa kde čo bude najlepšie umiestniť, rozoberali presne kompetencie sestier, pôrodných asistentiek a lekárov. Prípadne diskutovali, aké postupy zvoliť pri konkrétnych prípadoch. 

Oddnes sme mali začať pracovať na služby, aby nemocnica bola zabezpečená 24 hodín.  

Ja som mala začínať nočnou službou. Ráno si spinkám, vypnutý mobil aj internet, len nech sa v kľude vyspím. Spolubývajúca mi vtrhne o 10-tej do izby, rýchlo sa zobuď a zapni si mobil, musíš ísť do práce. Tak ja ako správny pracovník som si okamžite zapla mobil, zavolala staničnej, čo sa deje......Romana, je mi to ľúto, ale za hodinu musíš byť v práci, vedenie odvolalo svoje rozhodnutie o nočných službách. ........Tak som sa rýchlo umyla, obliekla, vypila kávu, vys... :) a utekala na autobus. 

Po piatich minútach čakania na autobus telefonát, moja staničná........tak nič, choď domov, dnes budeš off a do práce prídeš zajtra. Vedenie sa nakoniec rozhodlo, že sa bude pracovať na služby.  

Zhrniem to.....Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.

Prišla som opäť domov, dopila kávu a premýšľala, prečo som taká kľudná. A vychádza mi z toho len jediné. Saudi Vás zmení.

 

image

17. September 2016