Abu Dhabi

V Saudi je v septembri 5 dňový štátny sviatok Eid-al-Adha. S dievčatami sme si povedali že ho strávime v Abu Dhabi. Čisto babská jazda, jednoducho Sex v meste v reálnom živote.

Hneď po pristáti naše kroky smerovali do malého letiskového obchodu s alkoholom. Viac menej sme sa zaujímali len o poličky s vínom. Snaha bola vyberať podľa ceny a kvality. Postupne v košíku pribúdala jedna, dve, tri, štyri, päť fliaš s vínom.

Mila pani predavačka k nám pristúpila a pýta sa odkiaľ sme.

„Zo Slovenska a z Čiech, ale teraz pracujeme v saudskej Arábii a prišli sme na dovolenku.“ 

Súcitne sa na nás usmeje a ukazuje nám ďalšie víno: „ Táto značka, limitovaná edícia, veľmi kvalitná a lacná. Určite si zoberte aj to.“

My sme pre istotu zobrali hneď dve.

image

Okrem toho že sme sa váľali na pláži, kúpali v 40 stupňovom mori (Už Vás niekedy more pálilo? Nie je to nič prijemné.), boli sme sa pozrieť aj na bielu mešitu. 

image

 

image

Biela mešita, symbol mesta, Vás ako prvé zaujme svojou impozantnou veľkosťou a snehobielou farbou, čo vyplýva zo samotného názvu. Vstup do mešity lemujú bazény s vodou a mozaiková  dlažba dodáva stavbe rozprávkový nádych. Určite odporúčam navštíviť. 

image

 

image

Ináč sme nič zaujímavejšie ani nerobili. Výlet sme pojali relaxačne ako únik z každodenného života. 

image

 

image

Ešte aby som nezabudla povedať. Náš malý výlet sa skončil podobne ako film Sex v meste. Jedna z nás sa opila a dopriala si reštart, ktorý už nutne potrebovala. Druha nepodľahla pokušeniu a uvedomila si čo ma doma. A tretia sa utvrdila v tom aké má šťastie a aj keď to nie je vždy ľahké s úsmevom sa vracia domov. Až na policajtov a jednu menopauzu, skoro totožne.

 

BTW. Mala rada ak rozmýšľate nad dovolenkou v krajinách blízkeho východu. Alkohol bežne v obchode nekúpite. Samozrejme v hoteloch a v baroch si bez problémov pohár piva objednáte. Ale ak si chcete kúpiť fľašu alkoholu musíte tak urobiť ešte na letisku, hneď po prílete. Tam nájdete malé obchodíky s milými pani predavačkami J.